Jakomiena Westdijk

OVER MIJ

51 jaar | Rotterdamse moeder van Maik&Lisa die inmiddels al uit huis zijn | geniet van lekker eten, wandelen en reizen | yogadocente | 

TERUG IN DE TIJD

Zo’n 15 jaar geleden was ik altijd druk: kinderen opvoeden, werken, contacten onderhouden en alles kon altijd beter. Écht ontspannen kon en wilde ik niet zo goed. Want er moest altijd nog wel iets gedaan worden en ik gunde mezelf geen rust. Tot ik last kreeg van allerlei lichamelijke en geestelijke klachten, moe, slecht slapen, gespannen gevoel, hoofdpijn, rugpijn.

MIJN EERSTE YOGA ERVARING?

Dus… ging ik op yoga, waarvan ik altijd had gedacht dat het zweverig was en je alleen op je matje lag te ademen of onmogelijke houdingen moest kunnen…maar na de eerste les was dat vooroordeel verdwenen. Het was heel fijn en ontspannen om door de yogadocent, die jaren mijn leermeester is gebleven, begeleid te worden in de bewegingen en ademhaling. Alles werd afgestemd op wat op dat moment voor mij mogelijk en nodig was. Dat het nodig was voelde ik wel, rechtop zitten, in kleermakerszit of voorover buigen waren grote uitdagingen maar herhaling en begeleiding hebben ervoor gezorgd dat yoga mij nu dagelijks ontspanning geeft en mijn lichaam en geest (veer) krachtiger maken.

WAAROM INDI YOGA BEGONNEN?

In 2019 heb ik in India de yogadocentopleiding gevolgd Best Yoga Teacher Training in India | AyurYoga Eco-Ashram Mysore-Kerala (ayuryoga-ashram.com) en in 2021 heb ik de Yoga4Parkinson opleiding afgerond. Hiermee hoop ik zoveel mogelijk mensen te laten ervaren hoe fijn yoga is .

YOGA4 PARKINSON

Bij Yoga4Parkinson heb ik de gespecialiseerde opleiding voor Yoga & Parkinson gevolgd en ben een gecertificeerde Yoga4Parkinson docente. Daarbij ben ik lid van de stichting waardoor ik op de hoogte blijf en bijgeschoold wordt. Hiermee kan ik jou begeleiden met een afgestemde yogavorm, passend bij jouw fysieke omstandigheden in een voor jou vertrouwde omgeving. Kijk voor meer informatie ook op home | Yoga4parkinson

WAAROM IK?

Ik ben er graag voor jou, stem van nature af op wat voor jou goed voelt en heb de kennis om de gepaste begeleiding te geven. Ervoor zorgen dat jij je meer ontspannen en beter gaat voelen geven mij veel voldoening.

Iedereen is anders en het is mijn ervaring dat jij je het fijnste voelt bij een yogadocent die bij je past. Tijdens een kennismakingsles kan je dat ontdekken. Ik begeleid je graag in overleg op een locatie die voor jou het beste uitkomt. Dit kan zijn bij jouw thuis of op een andere plek.

Bij voldoende aanmeldingen in dezelfde omgeving is begeleiding in groepsvorm ook mogelijk en ga ik op zoek naar een geschikte locatie.